LinkedInYouTubeTwitter

Informatieplicht energiebesparing

EnergiebesparingDe informatieplicht rond energiebesparende maatregelen die in 2019 in werking treedt, stelt nieuwe eisen aan het informatiemanagement.

 

Hoe de informatieplicht er precies uit gaat zien en wat deze plicht betekent voor de gegevens die gemeenten, scholen en (zorg)corporaties moeten verzamelen, is nog niet precies bekend.

ZonnepanelenErkende maatregelen

Wat wel bekend is, is dat de informatieplicht geldt voor instellingen die meer dan 50.000 kWh en/of meer dan 25.000 m3 gas per jaar verbruiken. En dat de informatieplicht betrekking heeft op erkende maatregelen die zich in vijf jaar of minder terugverdienen. Denk aan isolatie, slimme meters, LED-verlichting, tijdschakelaars, aanwezigheidsdetectors, gebalanceerde ventilatie, zonnepanelen, warmteterugwinning of lagere stroomspanning.

Tijdig starten

Ook is bekend dat op 1 juli 2019 de eerste informatie moet worden overlegd. Dat lijkt nog ver weg, maar het verzamelen van informatie en het up-to-date maken van informatiesystemen zijn dingen die de nodige inspanning vergen. Dus is er ook nu al werk aan de winkel voor gemeenten, corporaties en scholen.

 

 

Meedoen?

Op 13 september organiseert Bouwstenen in het kader van het programma In Control een bijeenkomst over informatiemanagement voor vastgoed- en facilitymanagers bij gemeenten, corporaties en in het onderwijs. De informatieplicht is een van de onderwerpen. Zie hier het programma.

 

 

Meer weten?

Kijk hieronder het webinar over informatieplicht energiebesparing (juni 2018) terug.

 

Meer informatie

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.