Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Transformatie tot wonenSpeciaal voor bestuurders en medewerkers van gemeenten maakte Bouwstenen met Platform31 een kennisdossier over het transformeren van zorgvastgoed. 

 

RisicomanagementMarieke Prins, trekker van het Bouwstenen-netwerk Vaklui, ging voor ons naar een congres over risicomanagement in de publieke sector; over de bedoeling en dingen die je niet ziet.

 

MakelpuntenTijdens een kennismarkt op 3 april 2017 presenteerden zeven Achterhoekse gemeenten de ‘Instrumentenkoffer leegstand’. Het Makelpunt is één van de 30 instrumenten die wordt beschreven.

 

Bewoners actiefDe gemeente Montferland doet vier dorpshuizen over aan de dorpen. Een boeiende beweging als je kijkt naar ontwikkelingen in gemeentelijk vastgoed.

 

OnderzoekRecent heeft het Kadaster in opdracht van de Provincie Gelderland onderzoek gedaan naar de omvang van het maatschappelijk vastgoed in Gelderland. Deze is aanzienlijk en de aandacht ervoor neemt toe.

 

MakelpuntenWaar eerst de producten van Honig werden gefabriceerd, kun je nu tijdelijk genieten van eten, drinken, sport en creativiteit. Makelpunt Nijmegen speelde hierin een bemiddelende rol.

 

ZorgvastgoedDoor ontwikkelingen in de ICT, de bouw en financiering zal het zorglandschap komende jaren ingrijpend veranderen. Ellen Olde Bijvank zet er een paar op een rijtje.

 

InformatiemanagementInformatiemanagement is essentieel in de uitvoering van vastgoed- en facility management, maar in de praktijk is niet altijd helder wie voor welke informatie verantwoordelijk is. 

 

Wet moet werken“Het vastgoed en het gebruik daarvan moeten voldoen aan wet- en regelgeving” is in theorie een goede spelregel, maar in de praktijk nauwelijks te doen.

 

De stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezingen zijn geteld en de verhoudingen duidelijk. Tijd voor de volgende stap; de uitvoering van de plannen.