Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

De Rekenkamer in Utrecht is kritisch over de informatievoorziening rond het gemeentelijk vastgoedbeleid. Dat valt op te maken uit het onderzoeksrapport "Zicht op vastgoed". 

Slecht onderhoudEr wordt in Nederland veel energie verspild door slecht onderhoud en beheer. De jaarlijkse verspilling is 3 tot 6 keer zo groot als alle duurzame energie die Nederlandse windparken op zee opwekken.

Het kabinet en de VNG zien een voortrekkersrol voor gemeenten weggelegd bij de verduurzaming van vastgoed; zowel economisch, als fysiek en sociaal. Zwembaden zouden een goede startmotor voor warmtenetten kunnen zijn.

Inclusieve samenlevingStichting Doen presenteert een digitale publicatie met daarin een aantal mooie voorbeelden van voorzieningen voor de inclusieve samenleving.

 

OnderzoekDe eerste resultaten van de VNG/Bouwstenen-enquête zijn binnen en geven een aardig beeld van het gemeentelijk vastgoedmanagement.

In Control!De Bouwstenen-publicatie 'In Control 2017' over informatie-management voor vastgoed- en facility managers, staat nu online. Aan de opvolger wordt gewerkt.

Meer geldEen verzekeraar en de BNG Bank willen samen met een start-up € 300 miljoen investeren in het energiezuiniger maken van maatschappelijk vastgoed, zoals scholen, gemeentekantoren en sportcomplexen.

 

De boel op ordeDe gemeente Haarlem heeft een richting- gevende vastgoednota opgesteld waarmee ze verdere stappen kan zetten in de ontwikkeling van haar vastgoedorganisatie.

Kinderen onderwijsAan goede wil om scholen te verduurzamen geen gebrek. Dunamare Onderwijsgroep maakte een investeringsplan en ging aan de slag.

 

VerduurzamenDe gemeente Gouda zet (snelle) stappen richting verduurzaming. De Zuid-Hollandse gemeente kiest voor de 'fast lane-aanpak' om de duurzaamheidsambitie te realiseren.