Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

De publicatie 'Reisroute - naar een gemeentelijke portefeuilleplan', ontwikkeld in Bouwstenen-verband, is nu (gratis) digitaal beschikbaar.

FinancieringDe Tweede Kamer buigt zich over de lumpsum financiering voor PO-en VO-onderwijs. Een internetconsultatie leverde opmerkelijke resultaten op.


Huisvestingsspecialisten ontwikkelden in Bouwstenen-verband een afwegingskader renovatie of vervangende nieuwbouw van scholen. Het instrument is ook door gemeenten te gebruiken. 

Uit landelijk onderzoek blijkt dat de staat van de onderwijshuisvesting voor het primair en voortgezet onderwijs over het algemeen goed is, maar dat er ook verbeterpunten zijn.

 

De storm heeft flink wat schade aangericht bij scholen en ander maatschappelijk vastgoed. Zonnepanelen en luchtbehandelings-installaties op daken blijken kwetsbaar, blijkt uit informatie uit ons netwerk.

 

DuurzaamNet als voor kantoren komt er mogelijk ook een labelverplichting voor maatschappelijk vastgoed. Vraag is; wordt het een label A- of C-verplichting. 

Rollen in het vastgoedmanagement

De Bouwstenen-publicatie 'Rollen in het vastgoedmanagement; gemeenten in een veranderende omgeving', is nu ook (gratis) digitaal beschikbaar.

 

 

jaarverslagHet afgelopen jaar was een zeer productief jaar. In netwerkverband hebben we veel uitgewisseld, geleerd en ontwikkeld. En we kregen lekker veel steun. Lees hier ons jaarverslag.

De Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2018 is gereed! Lees hier de punten waar we samen mee aan de slag gaan en hoe u mee kunt doen. 

'Third places' zijn het cement van de samenleving. Ontmoeten, leren, werken en consumeren gaan vaak hand in hand. Aat Vos schreef er een boek over.