Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Wet moet werken“Het vastgoed en het gebruik daarvan moeten voldoen aan wet- en regelgeving” is in theorie een goede spelregel, maar in de praktijk nauwelijks te doen.

 

De stemmen voor de Tweede Kamer-verkiezingen zijn geteld en de verhoudingen duidelijk. Tijd voor de volgende stap; de uitvoering van de plannen.

 

Hoe ga je om met de onvoorspelbare toekomst? Martijn van der Steen, kersvers hoogleraar bestuurskunde, heeft zijn oratie aan dit vraagstuk gewijd en Joël Scherrenberg las deze voor ons.

 

Lagere en hogere inkomens profiteren meer van publieke voorzieningen dan middeninkomens, blijkt uit SCP-onderzoek. En de bieb is dé plek waar allerlei mensen samenkomen.

 

Systemen voor vastgoed- en facility management die een seintje geven als er iets in de uitvoering mis gaat, net als bij de moderne auto. Klinkt als toekomstmuziek, maar er kan steeds meer op dit gebied. 

 

VastgoedmanagementWe zijn benieuwd of onze activiteiten rond In Control vooruit helpen. Dit met het oog op het programma voor 2017. We hebben al een idee maar ook nog vragen.

 

MakelpuntenHet landelijk netwerk Makelpunten breidt langzaam uit. Onlangs sloot ook de gemeente Den Bosch zich met haar vernieuwde website aan.    

 

LeegstandOp vrijdag 17 februari 2017 is de eerste Landelijke Monitor Leegstand gepresenteerd. De resultaten stroken nog niet met de praktijk, maar het is een begin van een betere vastgoedregistratie.

 

De gemeente Oss maakt haar vastgoedbeleid in co-creatie met haar inwoners. Fons Geraedts, teamcoach vastgoedmanagement in Oss, vertelt erover.  

 

Samenwerken door gelijke belangenSamen vooruit komen op actuele thema’s in het maatschappelijk vastgoed; dat is wat we binnen Bouwstenen doen. Zin om mee te doen? Dat kan.