Bouwstenen voor Sociaal


Mfakaart button

Tijdelijke hotspot in Nijmegen

MakelpuntenWaar eerst de producten van Honig werden gefabriceerd, kun je nu tijdelijk genieten van eten, drinken, sport en creativiteit. Makelpunt Nijmegen speelde hierin een bemiddelende rol.

 

De gemeente Nijmegen is geen eigenaar van het pand, maar had wel belang bij een goede (tijdelijke) invulling van de oude fabriek en betrok daarom Makelpunt Nijmegen bij het project.

 

Honigfabriek in NijmegenPositieve uitstraling
Bedoeling is om het fabrieksterrein uiteindelijk geschikt te maken voor woningbouw. Voor het tijdelijk anders gebruiken introduceerde de gemeente een aantal criteria. Zo moest de oude fabriek kansen bieden aan de stad, creatief ondernemerschap naar de stad halen en daarnaast het gebied bekend en gewild maken. Uiteindelijk zal dat moeten leiden tot een positieve invloed op de uitstraling van het gebied.

 

Ingrid van de Vossenberg, NijmegenSuccesverhaal
Ingrid van de Vossenberg, van de gemeente Nijmegen, ziet duidelijk waar het succes van de transformatie aan te danken is: “Alle partijen zijn tijdens het project uit hun comfortzone gestapt en waren bereid eigen belangen en rollen opzij te zetten. Zo stelde de ontwikkelaar het gebouw tijdelijk beschikbaar in plaats van het te slopen, toonden creatievelingen naast hun goede ideeën ook ondernemerschap en maakte de gemeente Nijmegen veel mogelijk door ‘los te laten’ en bureaucratie geen ruimte te geven.”

 

Meer dan eigen vastgoed
Van de Vossenberg deelde haar ervaring tijdens een Bouwstenenbijeenkomst van lokale makelaars op 7 maart. De diensten van een Makelpunt gaan steeds vaker verder dan alleen het eigen gemeentelijk vastgoed. Dat maakt de positionering van een Makelpunt nog wel eens lastig, hoewel de rode draad duidelijk is: goed gebruik van de bestaande ruimte, ook al is het tijdelijk.

 

 


Ook meedoen?

Binnen Bouwstenen is het netwerk Makelpunten actief. Op 21 september komen zij samen in ‘s-Hertogenbosch; op de agenda staan de thema's big data en smartcities. Ook u kunt meedoen met dit netwerk.

 

 

 

Meer informatie

 

    Enquête

    Voldoen aan alle wettelijke regels

    Partner