LinkedInYouTubeTwitter

Op korte termijn CO2 sturen

Met de gigantische opgave om in 2050 CO2 neutraal te zijn, heeft stichting W/E, samen met twee andere organisaties en in opdracht van NEPROM en Dutch Green Building Council de Quick Carbon Indicator, afgekort QCI, ontwikkeld. Een standaard rekenmethode die de CO2- uitstoot van materiaalgebruik bij de bouw en van het energiegebruik in de eerste 15 jaar in beeld brengt. 

Bestaande methoden inzettenrekenen

De Quick Carbon Indicator bestaat uit een rekenprotocol, een achtergrondrapport dat de berekeningen toelicht en een werkblad waar je de resultaten van bestaande methoden zoals MPG en BENG kunt invullen. Zo kunnen ontwikkelaars en bouwers MPG en BENG methoden toepassen die al worden ingezet voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning om de QCI te bepalen.

Ook voor maatschappelijk vastgoed

Vanwege de behoefte aan grote aantallen extra woningen, wordt deze methode nu nog alleen gebruikt voor nieuwbouwprojecten. De methode kan ook makkelijk worden verbreed naar gebruik voor de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed zoals scholen en kantoren. Zelfs voor het renoveren van bestaande gebouwen kan de methode, wel met meer uitdagingen, toepasbaar worden gemaakt.

Grote noodzaakJohn

John Mak van W/E adviseurs: “De overheid doet op dit moment niet genoeg om de uitstoot van CO2 op de korte termijn te verminderen, terwijl de noodzaak groot is. We gaan zo het doel om de opwarming van de aarde onder de 1,5 graden Celsius te houden ten opzichte van 1990, niet halen in de komende jaren. Vooral voor de bouw- en vastgoedsector is de opgave groot en de Quick Carbon Indicator helpt daarbij.”

 

 

Meedoen? dat kan

Help mee de maatschappelijk vastgoedportefeuille te verduurzamen en sluit je net als W/E aan als partner bij Bouwstenen.

Image
Yes you can blauw

Meer informatie

  • Bericht: Standaard rekenmethode ‘Quick Carbon Indicator (W/E, 15 februari, 2024)’
  • Webinfo: Verduurzamen in 7 stappen
  • Webinfo: Duurzaam en fris

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.